Traduceri autorizate


traduceri, traduceri autorizate
 - Forumuri - Inscriere - Raspuns - Cauta - Statistici -
Traducatori, Traduceri autorizate / Piata de Traduceri din Romania / AHR Translations – o firmă de evitat!
Autor Mesaj
Diana Radulescu
Membru
# Postat: 17 Mai 2012 10:17 - Editat de: Diana Radulescu
Raspuns 


Buna ziua,


As dori sa va relatez experienta neplacuta pe care a avut-o una dintre colegele mele traducatoare cu biroul de traduceri AHR Translations, pentru a va aduce la cunostinta "practicile" acestora:

"Poveștile cu traducători înșelați sunt tot mai comune de la o vreme (vezi scandalul cu Editura RAO). Deși au existat dintotdeauna firme neserioase și rău-platnice, abia în ultimul timp lumea și-a găsit curajul de a face publice nedreptățile și convingerea că nesimțirea și corupția se pot îndrepta atunci când refuzăm să le mai tolerăm de parcă ar fi cât se poate de normale.

Am și eu câteva de spus despre un astfel de caz. Dacă te uiți pe site-ul lor, ai putea să juri că AHR Translations sunt o firmă profesionistă și de bun simț, motiv pentru care am și acceptat să colaborez cu ei. În septembrie 2011, împreună cu o bună prietenă am semnat un contract cu ei prin care ne angajam să interpretăm în română-engleză la conferința Wellfit Expo din București timp de 2 zile. Ne-am făcut treaba, am petrecut mai bine de 15 ore în cabina de interpretariat pe toată durata prevăzută în contract, urmând ca plata să ne fie livrată în cont.

În martie 2012, la aproape 6 luni de la eveniment și fără nici o plată efectuată, i-am contactat pe domnii de la AHR Translations. După repetate mailuri și telefoane fără vreun răspuns, cineva s-a gândit să ne informeze, în urma unor îndelugate insistențe din partea noastră, că de fapt firma de traduceri nu a primit banii de la compania organizatoare a conferinței, motiv pentru care nu ne pot plăti pe noi ca traducători. Le-am spus, bineînțeles, că acest lucru nu ne privește pentru că noi avem un contract semnat cu AHR Translations și că este responsabilitatea lor să-l onoreze. Exista și posibilitatea ca firma de traduceri să-și fi primit banii și să ne fi mințit în această privință, dat fiind refuzul lor de a ne contacta în vreun fel.

Ne-a răspuns apoi însuși directorul firmei, dl. Gheorghe Ion, care ni s-a plâns că respectiva companie clientă ”are aceasta permanentă obișnuință de a nu achita furnizorii de servicii. A mai dus o altă firmă în insolvență și faliment. Noi nu avem de unde sa achitam aceste sume datorita si altor institutii care nu au achitat anumite facturi, iar noi nu am reusit sa achitam nici TVA-ul.” (citat din mailul primit). Soluția pe care ne-a propus-o dânsul a fost ”de ai suna permanent după oricare telefon avem, pentru ai convinge că trebuie să achite factura” și ”să mergem împreună la sediul lor pentru a se achita pe loc cu chitanță” (exprimarea fraudulos gramaticală îi aparține tot domnului director). De menționat că suma pe care ne-o datorează și care amenință să aducă firma AHR Translations în insolvență este de 200 euro!

Eu personal am refuzat din start ideea de a veni fix de la Londra ca sa bat pe la uși pentru a primi o sumă ridicolă care mi se cuvine contractual, dar prietena mea, care locuiește în București, a fost de acord să facă ce ne-a propus dl. director ca ultimă soluție. A urmat apoi o nouă serie de mailuri și telefoane către firma rău-platnică AHR Translations, care după o lună de când ne-au propus să mergem direct la firma respectivă să cerem banii, nu au mai dat nici un răspuns.

După cum vă puteți imagina, suma infimă de 200 euro nu este ceea ce ne deranjează. Nu am scris toate aceste lucruri ca să mă ”îmbogățesc” peste noapte chiar și cu o sumă care mi se cuvine, ci pentru că mi se pare absolut scandaloasă nesimțirea, neseriozitatea și tupeul unei firme care, din nefericire, riscă să devină reprezentativă pentru sistemul financiar românesc. Nu dau doi bani pe acești 200 euro, dar faptul că am semnat un contract și am prestat un serviciu care nu a fost remunerat ca atare mi se pare degradant și rușinos pentru o firmă care se laudă a fi serioasă. Nu doar că nu și-au onorat contractul cu noi, dar nu au avut nici măcar bunul simț să ne contacteze pentru a ne informa despre cum stau lucrurile, sperând probabil ca noi să uităm de suma respectivă. Au avut dreptate, chiar am uitat de bani, dar de neseriozitatea formei AHR Translations o să-mi fie mai greu să uit, lucru care sper să fe valabil și pentru cei care au citit acest articol.

Dacă sunteți traducători, nu colaborați cu AHR Translations pentru că nu-și vor onora contractul. Iar dacă sunteți potențiali clienți, nu-i contactați pentru că sunt neserioși și în ceea ce privește serviciile prestate. Vreau doar să le arat că dacă ești un simplu traducător nu înseamnă că ești totodată un fraier naiv și lipsit de apărare, fără vreun drept de apel în fața unor firme ca aceasta care așteaptă și cea mai mică ocazie să te tragă în țeapă și pentru care munca ta nu valorează nici un leu."


carina
# Postat: 16 Oct 2012 08:11
Raspuns 


200 de euro este salariul pe o luna de zile in anumite domenii. Oamenii acestia nu inteleg ce inseamna sa muncesti si nici nu apreciaza valoarea unui om. Am patit-o si eu cu Accentor BEST WORDS - niste tepari. NU MAI LUATI LUCRARI PENTRU ACCENTOR.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Raspunsul tau
Bold Style  Italic Style  Underlined Style  Image Link  URL Link 

» Nume  » Parola 
You can enter just a nickname without password, if username is not registered by another member.
 

Sustinut de forum script miniBB™ © 2001- 2018

CONTACT FORUM : aderpsoft[at]gmail.com
   forum slabire    meditatii    forum asigurari    pfa legislatie    stomatologie    spiru haret grile    contabilitate primara forum
forum PFA     CRM Software     Spiru Haret     Contabilitate Forum